На Кіровоградщині для дітей з особливими потребами відкрили кімнати соціально-побутового орієнтування

  • 5 січ. 2023 16:26
  • 457
    • Новина На Кіровоградщині для дітей з особливими потребами відкрили кімнати соціально-побутового орієнтування Ранкове місто. Кропивницький
     
    Інклюзія у освітньому процесі України – реальність, яка дає можливість учням з особливими освітніми потребами навчатись в загальному освітньому середовищі. 
     
    В переддень новорічно-різдвяних свят урочисто презентували кімнати соціально-побутового орієнтування у Павлиському ліцеї імені В.О. Сухомлинського та Онуфріївському ліцеї для дітей з особливими потребами.
     
    Кімната призначена для практичних занять із дітьми з вадами розвитку. Такі заняття сприятимуть підготовці дітей до самостійного життя і праці, їхній соціальній адаптації та підвищенню рівня загального розвитку учнів в даних закладах.
     
    Тут діти будуть навчатись користуватись електричними й механічними побутовими приладами, кухонними предметами, скляним посудом із врахуванням правил безпеки та ведення побуту, як в реальному житті. Окрім того, групові заняття сприяють засвоєнню морально-етичних норм поведінки, вихованню навичок спілкування.
     
    Для учнів Зибківського, Куцеволівського, Млинківського ліцеїв придбано по одному планшету.
     
    З кожним днем інклюзивна освіта стає усе доступнішою для українців, але найголовніше створювати рівні умови для всіх не лише в освітньому середовищі, а й у повсякденному житті та власному ставленні.