Вибухотехніки Кіровоградщини розміновували звільнені населені пункти Херсонської області

  • 5 січ. 2023 09:14
  • 388
    • Новина Вибухотехніки Кіровоградщини розміновували звільнені населені пункти Херсонської області Ранкове місто. Кропивницький
     
    Співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в області, які з жовтня у складі зведеного загону виконували завдання на деокупованих територіях, наприкінці грудня повернулися з відрядження.
     
    Робота на цьому напрямку виявилася надважкою, оскільки потрібно було проводити оперативне розмінування по ходу звільнення територій від військ рф, під постійними артилерійськими обстрілами.
     
    Фахівці разом із колегами проводили заходи з очищення від боєприпасів доріг, житлових та нежитлових приміщень, а також об’єктів критичної інфраструктури, щоб у подальшому спеціалісти інших служб могли здійснювати відновлювальні роботи, а згодом і місцеві жителі мали змогу повернутися до своїх домівок.
     
    Загалом поліцейські-вибухотехніки Кіровоградської області упродовж минулого року у рамках кількох ротацій працювали над розмінуванням населених пунктів Київщини, Харківщини, Миколаївщини та Херсонщини після звільнення захоплених територій.
     
    За матеріалами
    відділу вибухотехнічної служби
    поліції Кіровоградської облаcті