СБУ затримала у Херсоні колаборанта, який охороняв адмінбудівлі рашистів під час окупації міста (ВІДЕО)

  • 4 січ. 2023 12:33
  • 751
    • Новина СБУ затримала у Херсоні колаборанта, який охороняв адмінбудівлі рашистів під час окупації міста (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Служба безпеки викрила ще одного ворожого поплічника у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні, про це інформує Управління СБУ у ФБ.
     
    Зловмисником є мешканець обласного центру, який під час захоплення міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.
     
    За це йому запропонували «посаду» у створеному агресором «управлении мвд по городу Херсону». Там він добровільно погодився увійти до складу «отдельного батальона патрульно-постовой службы» рф.
    Після призначення отримав від ворога зброю та форму російського зразка.
    Серед основних завдань колаборанта було здійснення охорони захоплених адмінбудівель, в яких рашисти облаштували місцеві окупаційні органи.
    Також брав участь у каральних рейдах проти учасників руху опору.
    Під час таких «нальотів» здійснював незаконні затримання українських патріотів та їх доправлення до російських катівень.
    Після звільнення Херсона зловмисник хотів «загубитись» у місті і таким чином уникнути правосуддя.
     
    Втім, співробітники СБУ все одно викрили його і затримали. У колаборанта виявили «посвідчення» фейкового органу та інші докази злочинної діяльності.
    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.
     
    Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
    Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.
    Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.