Обласна рада призупинила конкурси на здобуття обласних премії у 2023 році через війну

  • 23 груд. 2022 15:10
  • 617
    • Новина Обласна рада призупинила конкурси на здобуття обласних премії у 2023 році через війну Ранкове місто. Кропивницький
     
    Депутати Кіровоградської обласної ради проголосували за проєкт рішення, який призупиняє прийом конкурсних матеріалів на здобуття десяти обласних премії у 2023 році. Таким чином сесія вирішила не проводити конкурси через збройну агресію російської федерації проти України. Рішення ухвалили на засіданні 21 грудня.
     
    Рішення стосується літературної премії імені Євгена Маланюка, краєзнавчої премії імені Володимира Ястребова, премії імені Олександра Васильовича Гіталова, журналістської премії, премії в галузі охорони здоров’я, премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка, педагогічної премії імені В.О.Сухомлинського, премії «За досягнення в галузі фізичної культури і спорту імені Володимира Жученка», премії у галузі культури «Духовний скарб Кіровоградщини», премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна.
     
    Як уже повідомлялося, на сесії облрада проголосувала за вступ Кіровоградщини до Асамблеї європейських регіонів.