Україна та Китай поглиблюватимуть торгово-економічні відносини в аграрній галузі

  • 23 груд. 2022 13:12
  • 639
    • Новина Україна та Китай поглиблюватимуть торгово-економічні відносини в аграрній галузі Ранкове місто. Кропивницький
     
    21 грудня Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів робочу зустріч із Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном. Сторони обговорили поглиблення торгово-економічних відносин в аграрній сфері та можливості розширення номенклатури українського експорту.
     
    Про це інформує Міністерство аграрної політики України.
     
    Під час зустрічі Микола Сольський підкреслив продуктивність багаторічної співпраці між країнами та висловив занепокоєння щодо затримок оформлення дозвільних документів на експорт кукурудзи та сої до Китаю на наступний рік. Наразі важливо завершити процедуру та затвердити список експортерів задля їхньої подальшої роботи.
     
    Міністр запевнив, що Україна в умовах війни повністю забезпечує внутрішню продовольчу безпеку та має потенціал до збільшення експорту, в тому числі до Китаю.
     
    Фань Сяньжун підтвердив зацікавленість Китаю у співпраці з Україною. Зокрема, в імпорті української агропродукції: олії, сої, гороху, м'яса птиці, кормів для тварин та ін.
     
    Сторони домовились шукати нові можливості для розширення торгівлі між країнами, поглиблення зв’язків між підприємцями, відкриття нових статей експорту.