Кропивницький: Як бібліотека Чижевського зустріла свято Святого Миколая

  • 23 груд. 2022 11:28
  • 442
    • Новина Кропивницький: Як бібліотека Чижевського зустріла свято Святого Миколая Ранкове місто. Кропивницький
     
    З нагоди свята Святого Миколая у бібліотеці імені Дмитра Чижевського у Кропивницькому  пройшла просвітницька акція «Книжкова мандрівка зі Святим Миколаєм».
     
    До книгозбірні завітали батьки та діти з сімейних дитячих будинків міста Кропивницького. Дорослим провели екскурсію відділами книгозбірні, а на дітей чекали різні заходи на кількох локаціях. Першою з них став відділ мистецтв, де гостей зустріла ошатно вбрана новорічна ялинка та оригінально облаштована фотозона. Дітям була запропонована інтерактивна гра «Вгадай книгу» та інтерактивне заняття «Подорож в палеонтологічне минуле нашого краю». Школярів ознайомили з колекцією мінералів, морських коралів та каміння з відбитками рослин. Колекція належить знаному збирачу старожитностей Володимиру Нагорному.
     
    Другою локацією став наш дитячий майданчик, облаштований за допомогою дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у головному холі бібліотеки. Тут гостей чекала зустріч з молодим науковцем та літератором Максимом Бричкою. Артистично та емоційно він прочитав власну казку «Про Мирона Обіжисвіт та рогатого чорта, або Страшна хата й білий янгол», яка увійшла до книги «Сучасна література рідного краю для 5-7 класів».
     
     
    Потім дітей запросили до участі в майстер-класі по виготовленню новорічних іграшок.
     
    Заключною частиною заходу стало вручення дітям сувенірів від Святого Миколая, за що мі дякуємо нашим партнерам - Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Благодійному фонду «Безпечне майбутнє».
     
    Для дітей та дорослих це було справжнє свято, сповнене позитивних емоцій та цікавої інформації!