СБУ затримала у Херсоні колаборантку з партії регіонів, яка погрожувала розстрілом за відмову «голосувати» на псевдореферендумі

  • 22 груд. 2022 15:28
  • 469
    • Новина СБУ затримала у Херсоні колаборантку з партії регіонів, яка погрожувала розстрілом за відмову «голосувати» на псевдореферендумі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Служба безпеки викрила ще одну ворожу поплічницю у ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Зловмисницею виявилась жителька обласного центру, яка входила до складу місцевого осередку партії регіонів.
    Після захоплення міста вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і запропонувала свою допомогу у війні проти України.
    За це отримала російський паспорт і «призначення» до лав окупаційної адміністрації рф. Там вона очолила створену агресором «дільничну виборчу комісію».
     
    Перебуваючи на «посаді», колаборантка виконувала завдання москви щодо організації та проведення незаконного референдуму у тимчасово захопленій частині півдня України.
    Для цього розгорнула широку агітаційну кампанію на підтримку фейкового плебісциту на території одного з районів міста. Зловмисниця особисто закликала людей прийти на «дільниці» і «проголосувати» на користь країни-агресора.
     
    Крім цього, вона особисто обходила приватні домоволодіння і вимагала від людей поставити потрібну «відмітку в бюлетенях».
    У разі відмови одразу «зверталась» до озброєних рашистів, які її супроводжували. У таких випадках окупанти вривалися в оселі громадян і погрожували розстрілом.
    Після звільнення Херсона колаборантка намагалась бути «непомітною» і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ все одно викрили її та затримали. У зловмисниці виявлено паспорт громадянина рф і партійний квиток проросійської партії.
     
    На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст.111-1 (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
    Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
    Заходи із викриття злочину проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.