Як обрати тканинні ролети: рекомендації експертів

  • 22 груд. 2022 10:35
  • 376
    • Новина Як обрати тканинні ролети: рекомендації експертів Ранкове місто. Кропивницький

    Тканинні ролети – сонцезахисні системи, які мають просте керування та відрізняються компактними розмірами. Вироби виготовляються з матеріалів, що володіють пило- та брудовідштовхувальними властивостями. Це доречні варіанти для облаштування спальні, вітальні, дитячої кімнати, робочого кабінету. За допомогою тканинних ролет створюється сприятлива обстановка, оскільки приміщення захищається від денного світла. Додатково штори виконують декоративну функцію та прикрашають інтер'єр.

    Головні критерії вибору тканинних ролет

    Купівля рулонних штор – просте та доступне рішення, якому віддають перевагу власники квартир та приватних будинків. Вишукані тканинні ролети продаються в широкому асортименті та за прийнятною ціною. Компанія «Жалюзі-Сервіс» пропонує відкриті та закриті системи, з тканини, з бамбукового та джутового полотна. Щоб у покупців не виникали труднощі з вибором відповідних варіантів, далі йтиметься про основні критерії.

    Особливості конструкції

    За таким параметром розрізняють два види сонцезахисних систем. Підвищеним попитом користуються ролети відкритого типу, що складаються з валу та полотна. Такі вироби дуже прості. В них використовується механізм управління, за допомогою якого тканина піднімається і опускається.

    Ще на вікнах встановлюються сонцезахисні системи закритого типу. У них також немає якихось складних елементів. Єдина відмінність від попереднього варіанта – захисний короб. У ньому розміщується полотно. Таким чином забезпечується захист тканини від пилу та від зовнішніх факторів.

    Красивий та довговічний матеріал

    Рулонні штори виготовляються з різних матеріалів:

    • тканина – однотонна, з малюнком, із різним ступенем світлопропускання. При виробництві конструкцій використовується тканина, попередньо оброблена спеціальними речовинами. Тому експлуатаційні властивості матеріалу покращені у кілька разів;

    • бамбукове полотно – оригінальне рішення для створення рулонних штор. Бамбукове полотно відрізняється екологічною чистотою, стійкістю до вигоряння, тривалим терміном служби;

    • джутове полотно – матеріал, який чудово себе зарекомендував. Штори з джутового полотна мають важливі переваги, до яких належить універсальність, практичність та природні відтінки. Через полотно м'яко розсіюються сонячні промені. Тому в кімнаті створюється напівтемрява.

    Колір тканини

    Такий показник багато в чому залежить від того, в якому приміщенні будуть встановлюватися конструкції. Якщо облаштовується спальня, віддається перевага спокійним відтінкам. Це пов'язано з тим, що в кімнаті потрібно створити обстановку, що сприяє відпочинку.

    Що стосується вітальні, тут можна оформити вікна за допомогою тканинних штор зеленого, помаранчевого, бузкового кольору. Такі відтінки надають кімнаті особливого шарму і стають яскравими акцентами в інтер'єрі.

    Якщо мова йде про оформлення дитячої кімнати, можна експериментувати і створювати стильну обстановку. Для такої мети підходять рулонні штори рожевого, блакитного та жовтого кольору.