«Якщо це моє випробування, я його подолаю», - хворий на туберкульоз

  • 22 груд. 2022 11:22
  • 412
    • Новина «Якщо це моє випробування, я його подолаю», - хворий на туберкульоз Ранкове місто. Кропивницький
     
    Постійні стреси, ослаблений імунітет, ймовірно, контакт із хворими, як наслідок - туберкульоз. Саме цю послідовність простежує 50-ти річний Кирил, який віднедавна дізнався про своє захворювання. 
     
    - Спочатку мене підкосило розлучення. Усе своє життя я любив одну жінку, однак в один момент вона вирішила, що нашим стосункам кінець. Дітей у нас не було. Я залишився сам… Єдина рідна людина, яка в мене була - мама. Але її здоров’я почало погіршуватися з кожним днем. Одного ранку її не стало… У мене більше не було нікого. У цей період і моє здоров’я почало погіршуватися, - саме таку сімейну історію розповів Кирило своїй соціальній працівниці Ользі Іваненко.
     
    Наприкінці листопада чоловіку діагностували чутливий туберкульоз. Запропонували соціальний супровід, на що він погодився, адже сам не міг справитися ні з інформацією про лікування, ні прийняттям хвороби. Відтоді він перебуває під соціальним супроводом проекту "100 відсотків життя та якісних послух на Кіровоградщині" за підтримки Глобального фонду. 
     
    - Він не належить до асоціальної групи, не вживає алкоголь, просто в один момент проблема на проблемі. Під час нашого знайомства він був дуже пригнічений і подавлений. Я бачила, що він тримає у собі біль і образу. Ми часто з ним спілкуємося. Я хочу навчити його відпускати ситуації. Поступово виводжу його із замкнутого стану. Я пояснюю, що потрібно жити і шукати сенс у житті. Туберкульоз виліковний, якщо його лікувати. Тому зараз все залежить саме від нього. Якщо він не пропускатиме прийом ліків, добре харчуватиметься, він переможе хворобу, - каже соціальна працівниця БО "100 відсотків життя. Кропивницький" Ольга Іваненко. 
     
    Кирило з туберкульозом живе менше місяця. Наразі прихильність до лікування сформована. Він прагне перемогти хворобу. "Якщо це моє випробування, я його подолаю", - каже він соціальній працівниці.
     
    Вікторія Семененко 
    МЕРЕЖА
    25006, Україна, м. Кропивницький, e-mail: kovlgv@ukr.net
    вул. Преображенська, №2, офіс 610-613