На території ЄС заборонено мовлення ще чотирьох російських ЗМІ

  • 21 груд. 2022 12:39
  • 357
    • Новина На території ЄС заборонено мовлення ще чотирьох російських ЗМІ Ранкове місто. Кропивницький
     
    Софія Київська отримає від Японії 4 мільйони євро, міжнародний безпековий форум в Європі, меморандум з Лувром, - Олександр Ткаченко
     
    Рада Європейського Союзу прийняла 9-й пакет санкцій, яким на території ЄС заборонено мовлення ще чотирьох російських ЗМІ, інформує Міністерство культури та інформаційної політики України.
     
    Крім того, «Репортери без кордонів» виграли суд у французького регулятора, який не скасував трансляцію російських каналів. Про це розповів Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко під час брифінгу в Медіа Центрі Україна — Укрінформ після за результатами свого візиту до Франції.
     
    - Маємо досить гарне розуміння з боку наших французьких колег. Ми обговорювали необхідність організації міжнародного безпекового інформаційного форуму, в межах якого експерти зможуть обговорити пласт різних питань, пов'язаних із боротьбою з російською пропагандою й інформаційною безпекою в цілому. Я дуже сподіваюсь, що це станеться незабаром. Адже ми бачимо за дослідженнями наших європейських колег, що російські наративи продовжують розповсюджуватися. Саме французи готові виступати лідерами стосовно питання саме інформаційної безпеки, – сказав Олександр Ткаченко.
     
    Під час візиту українського міністра разом з Першою леді Оленою Зеленською до Франції був підписаний меморандум про співпрацю між Лувром, МКІП та Посольством України у Франції. В результаті цього відвідувачі Лувру зможуть досліджувати за допомогою україномовних аудіогідів чи не найбільший музей у світі. Також документ включає пункт про розширення співпраці та багаторівневих партнерських проектів з музеями України. Вони включатимуть програми наукового аналізу, організацію тимчасової виставки в Луврі та публікацію наукового дослідження, присвяченого українському мистецтву.
     
    - Ми домовились про співпрацю щодо організації виставки в Луврі, а також презентували досить амбітний проект семи українських музеїв Ukraine. Out of blackout. Це виставка тисячоліття української спадщини на провідних майданчиках світу. Дуже сподіваюсь, що це питання буде вирішено вже наступного року, зокрема, в межах сезонів української культури у Франції, які ми плануємо попередньо на вересень 2023 року, – розповів Міністр.
     
    У Парижі Олександр Ткаченко також зустрівся з Одрі Азуле, Генеральною директоркою ЮНЕСКО. Міністр розповів: «ЮНЕСКО координує допомогу українським інституціям в постачанні необхідних матеріалів для закладів, які постраждали внаслідок війни, зокрема йдеться про постачання генераторів. Вони вже почали надходити. Від Канади, Латвії, Польщі. Дуже важливо, що ЮНЕСКО допомагає координувати ці зусилля від інституції до інституції. Крім того, оголошено про грант Японії стосовно допомоги Софії Київській в розмірі 4 мільйонів євро».