Кіровоградський обласний центр зайнятості: Змінилось визначення терміну «ваучер»

  • 20 груд. 2022 13:32
  • 659
    • Новина Кіровоградський обласний центр зайнятості: Змінилось визначення терміну «ваучер» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Наразі під терміном «ваучер» мається на увазі документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» (далі - Закон) право на перепідготовку за робітничою професією, підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутого за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) рівня вищої освіти), спеціалізацію та підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця.
     
    Ці зміни до Закону набрали чинності 29 жовтня 2022 року.
     
    Раніше, до внесення змін до Закону, термін ваучер трактувався як документ встановленого зразка, що давав особі відповідно до Закону право на перепідготовку або підготовку за іншою спеціальністю, підготовку на наступному рівні освіти, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у закладах освіти чи у роботодавця .
     
    Є бажання навчатися за сприяння служби зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії обласного центру зайнятості за місцем вашого перебування або у відділ організації профнавчання Кіровоградського обласного центру зайнятості за тел. (0522) 32 13 28.