У Кропивницькому ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС отримали обласні відзнаки

  • 15 груд. 2022 16:13
  • 498
    • Новина У Кропивницькому ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС отримали обласні відзнаки Ранкове місто. Кропивницький
     
    Нагороди вручили перший заступник голови обласної ради Юрій Семенюк та начальник ОВА Андрій Райкович учора, 14 грудня.
     
    - Сьогодні традиційних слів вдячності героям-ліквідаторам замало, адже нові виклики не залишили нікого осторонь. Серед вас багато тих, хто 24 лютого без вагань і роздумів пішов у добровольці, територіальну оборону, ЗСУ аби захистити Україну і весь світ. Як і тоді, 36 років тому. Нехай назавжди залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і життя, - зазначив Юрій Семенюк.
     
    Розпорядженням голови обласної ради та начальника обласної військової адміністрації Почесними грамотами відзначили учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Олександра Горбенка та Миколу Іванця.
     
    Подяку обласної ради також оголосили ліквідаторам Геннадію Гришину, Юрію Клюєву, Михайлу Котюку, Івану Кравченку, Олександру Лимаренку, Ігорю Малигіну, Анатолію Павлову, Олександру Переверзєву, Володимиру Петренку, Віктору Пітю, Валерію Сачуку, Анатолію Торопу та Василю Чернову.
     
    Нагадаємо, щороку 14 грудня українці вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС згідно з Указом Президента від 10 листопада 2006 року.