Французький бізнес готовий долучитись до ранньої відбудови України

  • 13 груд. 2022 15:44
  • 411
    • Новина Французький бізнес готовий долучитись до ранньої відбудови України Ранкове місто. Кропивницький
     
    Французький бізнес зацікавлений в інвестуванні в Україну і готовий долучитись до її ранньої відбудови. Про це повідомила Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко під час прямого включення з Парижа в ефірі Національного телемарафону. 
     
    - Сьогоднішній ранок розпочався із зустрічі з французьким бізнесом. З очільниками найбільших компаній країни обговорили, які інструменти ми як Уряд можемо забезпечити, щоб французький бізнес ще до нашої перемоги заходив на український ринок і розбудовував Україну. Дуже багато з учасників зустрічі вже зараз цікавляться нашими логістичними проектами, проектами в агро- і транспортній сфері, - розповіла Юлія Свириденко.
     
    Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України також зазначила, що президент Франції Емманюель Макрон проявляє лідерство в питанні ранньої відбудови України, зокрема з акцентом на енергетичну сферу, і вже долучився до вирішення енергетичних проблем в нашій країні. І нагадала, що два місяці тому Україна презентувала інвестиційну платформу Advantage Ukraine, до якої вже надійшло 500 заявок від потенційних інвесторів, більшість з яких стосуються сфери інновацій, ІТ, сільського господарства, логістики та military-tech. Всі бажаючі інвестори можуть долучитися до відбудови вже зараз, залишивши заявку на сайті.
     
    - Ми розуміємо, що туди, де Україна мала переваги на глобальному ринку до початку війни, інвестори спрямовують свої погляди і сьогодні. Зокрема, французький бізнес готовий брати участь у відновленні - їх цікавлять проекти, пов'язані з водопостачанням і водовідведенням, енергоефективністю, логістичною інфраструктурою, - повідомила Юлія Свириденко.
     
    Перший віце-прем'єр-міністр також зазначила, що український Уряд веде діалог з міжнародними партнерами щодо страхування військових ризиків для компаній, які інвестуватимуть в Україну.
     
    - Ми пропонуємо експортно-кредитним агенціям, які надають послуги зі страхування експортних операцій, розширити свої послуги на страхування інвестиційної діяльності і страхувати свої компанії, які заходять в Україну. У нас є перелік інвестпроектів і розуміння їхньої пріоритезації, а з їхньої сторони є фінансування і компанії, готові інвестувати в Україну. І для нас важливе питання страхування військових ризиків. Щоб, не очікуючи закінчення війни, сприяти залученню інвестицій. Війна не є перешкодою для інвестицій. Це складний для нас період, але ми його пройдемо, - запевнила Юлія Свириденко.
     
    Нагадаємо, Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко у складі урядової делегації перебуває з візитом у Парижі, де 13 грудня відбудеться Форум з економічної стійкості та реконструкції України.