Який планується бюджет Кропивницької громади на 2023 рік?

  • 8 груд. 2022 17:25
  • 500
    • Новина Який планується бюджет Кропивницької громади на 2023 рік? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Депутати Кропивницької міської ради готуються до затвердження міського бюджету на 2023 рік, інформує міська рада у ФБ.
     
     У Кропивницькій міській раді триває підготовка до чергової сесії. Сьогодні, 8 грудня, відбулися засідання відразу трьох постійних депутатських комісії:  з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики, з питань житлово-комунального господарства та транспорту та з питань бюджету та податкової політики. У роботі комісій взяв участь і секретар міської ради Олег Колюка.
     
     Кінець року насичений не лише підсумками роботи, а й плануванням наступного, для міської ради ключовим стає питання — затвердження бюджету на наступний рік. Під час підготовки до грудневої сесії, жодне засідання з восьми постійних депутатських комісій не обійдеться без розгляду проєкту рішення “Про бюджет Кропивницької міської територіальної громади на 2023 рік”.
     
     Детальну інформацію з фінансових перспектив територіальної громади наступного року представила начальниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова. За її словами, наступного року буде застосований консервативний сценарій розвитку бюджету.
     
     - Доходи міського бюджету на 2023 рік визначені у сумі 2,855 мільярда гривень, у тому числі доходи загального фонду – 2,731 мільярда гривень та доходи спеціального фонду – 123, 199 мільйона гривень, - повідомила посадовиця.
     
     У контексті бюджетної теми розглянули члени комісії з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики під головуванням депутатки Анни Зарічної розглянули інший проєкт рішення про встановлення мінімальної вартості місячної оренди 1 м² загальної площі нерухомого майна фізичних осіб. Як пояснила директорка департаменту з питань економічного розвитку міської ради Ніна Рахуба, таке рішення регулює бюджетні надходження у цій сфері. Встановлення мінімальної вартості оренди передбачається Податковим кодексом, є спеціальна формула і методика розрахунків. Наразі пропонується встановлення орендної плати за 1 м² виробничих приміщень 19,72 грн., приміщення комерційної діяльності — 59,16 грн. 
     
    Підтримали також члени комісії проєкт рішення що стосується розвитку туристичної галузі міста на 2023 — 2025. Серед заходів прописаних в програмі — підтримка туристичного вебпорталу https://kroptravel.gov.ua/ ,розробка та виготовлення сувенірної та інформаційної продукції, навчальні програми тощо. 
     
    Члени постійних комісій міської ради з питань житлово-комунального господарства та транспорту під головуванням депутат Василя Рубана  і з питань бюджету та податкової політики під орудою Дмитра Бірця  опрацювали проекти рішень про внесення змін до галузевих програм соціально – економічного розвитку Кропивницького на 2022 рік та затвердження таких програм на наступні роки, представлені розпорядниками коштів.