На дорогах Кіровоградщини було врятовано 53 людини

  • 8 груд. 2022 13:10
  • 463
    • Новина На дорогах Кіровоградщини було врятовано 53 людини Ранкове місто. Кропивницький
     
    Рятувальники Кіровоградщини надають допомогу водіям транспортних засобів та громадянам, що стали заручниками негоди, інформує Управління ДСНС у ФБ.
     
    7-8 грудня унаслідок погіршення погодних умов (налипання мокрого снігу, крижаний дощ) на дорогах Кіровоградщини утворилась ожеледиця, що спричинило труднощі для руху автотранспорту. 
     
    Для попередження ускладнень дорожнього руху з 02:30 8 грудня на усіх автомобільних дорогах загального користування державного значення (від м. Знам’янка до кордону з Дніпропетровською областю та від м. Олександрія до кордону з Полтавською областю) було введено обмеження руху усіх видів транспортних засобів.
     
    Для допомоги водіям залучаються техніка пожежно-рятувальних підрозділів ГУ ДСНС в області. За минулу добу рятувальники 11 разів виїздили на вилучення автомобілів із ускладнених ділянок доріг та кюветів, вилучено 15 одиниць техніки, з них: 9 вантажних автомобілів, 1 автобус та 5 легкових автомобілів (всього у транспортних засобах перебувало 53 особи). 
     
    Також надано допомогу людям, які потрапили у складну ситуацію на дорозі. Так, четверо дорослих з немовлям провели ніч у Пункті Незламності м. Бобринець Кропивницького району через несправність автомобіля та неможливість продовжити рух у потрібному напрямку. Також рятувальники надали допомогу по транспортуванню до місця проживання жінки з хворою дитиною.
     
    Всього від ГУ ДСНС України в області залучалось 13 од. техніки (45 чоловік особового складу).
    Шановні громадяни! Служба порятунку Кіровоградщини закликає вас утриматись у період негоди від подорожей, особливо за межі населених пунктів. Не наражайте себе на небезпеку!