Кіровоградщина четвертою в Україні отримала сучасний портативний рентгенапарат

  • 8 груд. 2022 12:19
  • 420
    • Новина Кіровоградщина четвертою в Україні отримала сучасний портативний рентгенапарат Ранкове місто. Кропивницький
     
    Обласний фтизіопульмонологічний медичний центр отримав від міжнародної організації PATH сучасний портативний рентгенапарат. Про це повідомила гендиректор закладу Галина Горенко учора, 7 грудня.
     
    Кіровоградська область стала четвертою в Україні, якій передали нове обладнання.
     
    - Для нас важливо мати такий апарат, адже не кожен житель області, особливо з віддалених сіл, може приїздити на обстеження безпосередньо в медичний центр. Цей рентгенапарат дає змогу, наприклад, зробити контрольний знімок вдома у тяжкохворого, або обстежити багатодітну сім’ю, яка перебуває на обліку й онлайн передати результати рентгенологу в медичний центр. Крім цього апарат відпрацює повну зміну навіть за відсутності електропостачання, - розповіла Галина Горенко.
     
    У рамках підписаного меморандуму про співпрацю центр також отримав пересувний флюрограф на базі Mercedes.
     
    - Маємо цифрове обладнання на базі комфортного і прохідного авто. Таким чином ми можемо планувати виїзні профілактичні огляди груп ризику безпосередньо в окремих громадах чи населених пунктах. У цьому напрямку ми співпрацюємо з первинкою. Знімки флюорографа, знову ж таки, можемо надсилати онлайн для аналізу медпрацівниками, - додала генеральний директор центру.
     
    Нагадаємо, у серпні цього року Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр отримав сучасний монітор пацієнта.