Кропивницький: Центральний сквер поступово зникає на очах (ФОТО)

  • 5 груд. 2022 09:01
  • 3914
    • Новина Кропивницький: Центральний сквер поступово зникає на очах (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому у Центральному сквері, який тепер складно назвати сквером, тривають будівельні роботи. Як рік тому оголошували забудовники, на першому етапі проводиться прокладка мереж. У минулому році під час обговорень та на судах орендарі обіцяли громаді, що старі та здорові дерева не чіпатимуть, їх по максимуму залишать, що Макдональдз займе лише частину території скверу. Але містяни можуть тепер спостерігати, що практично усі дерева спиляні і вивезені. Сквер тепер нагадує звичайний будівельний майданчик - ніякої зелені та ялинок немає. 
     
    Як кажуть в народі: Обіцянки - цяцянки. Мешканців Кропивницького банально одурили, клени та ялинки знищені. Такі обіцянки нагадують домовленості з москвою.
     
    На сьогоднішній день будівельники обгородили тротуар, що пролягає вздовж скверу по вулиці Преображенській, до того ж і автівки паркуються біля зазначеного зеленого паркану, займаючи пів дороги. Тож пішоходи вимушені пересуватися по проїжджій частині. 
     
    Місцева влада хитрим чином змінила цільове призначення земельної ділянки, яка значилася як зона рекреаційного призначення ("зелена зона"), і відтепер тут можна будувати не лише Макдональдз, а і висотку, наприклад. Ось так місцева влада дбає про здоров’я містян: замість кисню і прохолоди нам пропонують нездорове харчування, і це в зоні підвищеної радіації.