"Мистецтво потрібне і під час війни..." Художниця Ірина Кухаренко представила персональну виставку

  • 2 груд. 2022 09:00
  • 698
    • Новина «Мистецтво потрібне і під час війни..." Художниця Ірина Кухаренко представила персональну виставку Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому у Музеї мистецтв 1 грудня відкрилась персональна виставка члена Національної спілки художників України та Національної спілки архітекторів України Ірини Кухаренко під назвою "Чарівний світ мистецтва". З відкриттям виставки мисткиню прийшли привітати колеги і художники, перший заступник голови облради Юрій Семенюк, голова обласної спілки художників України Андрій Хворост, а також друзі та студенти.
     
     
    Директорка музею Тетяна Ткаченко розповіла гостям, що художниця і архітекторка віднедавна працює у цьому закладі і проводить дуже важливу роботу стосовно обліку та опису архітектурних пам’яток нашої області.
     
    - Ірина Олександрівна тривалий час була головним архітектором нашої області, а також опікувалася обласною премією ім. Паученка. Вона є активною учасницею благодійних ярмарків, на які вона не лише надає свої роботи, а і купує витвори мистецтва та передає їх до фонду Музею мистецтв.
     
    Серед сорока робіт представлені натюрморти і міські пейзажі, виконані у різних техніках: олійний живопис, акварель, соус, графіка та пастель. Завдяки митцю відвідувачі виставки можуть поглянути на рідне місто під іншим ракурсом, з несподіваними емоціями. З дрібними деталями зображені на полотнах пам’ятки архітектури, адже художниця захоплюється і цим напрямком мистецтва. Натюрморти з гарбузами і глечиками, зі старовинним годинником викликають ностальгію, а шматочки колоритого сала чи тортика - апетит.  
     
    Як розповідає сама авторка робіт пані Ірина:
     
    - Під час війни це вже п’ята виставка, у якій я беру участь. Це свідчть про те, що мистецтво потрібне і під час війни. Творчість надає розрядку і емоційну підтримку не лише поету чи художнику, а і глядачеві.