СБУ проводить безпекові заходи в Мукачівській єпархії УПЦ (МП)

  • 30 лист. 2022 16:04
  • 575
    • Новина СБУ проводить безпекові заходи в Мукачівській єпархії УПЦ (МП) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Служба безпеки України проводить контррозвідувальні (безпекові) заходи на території одного з монастирів Мукачівської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. 
    Заходи відбуваються спільно з Управлінням патрульної поліції та Ужгородським зональним відділом Військової служби правопорядку у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.
     
    Зокрема, враховуючи збройну агресію рф, зростають ризики вчинення злочинів проти безпеки громадян, державного суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.
     
    За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:
    проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів;
    здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України. 
     
    Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для:
    перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку «русского мира»;
    недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо;
    убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.
     
    Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.