Зручні онлайн-ресурси для усиновлення або тимчасового прихистку дітей

  • 29 лист. 2022 13:22
  • 356
    • Новина Зручні онлайн-ресурси для усиновлення або тимчасового прихистку дітей Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чи готові ви поділитись сімейним теплом з дітьми? А надати прихисток дітям під час війни? Дуже важливо, щоб їх дитинство було щасливим, безхмарним та обов’язково - із піклуванням дорослих. Про це інформує Міністерство соціальної політики України
     
    Якщо так, ми хочемо нагадати вам про те, де та як онлайн можна отримати більше інформації, залишити заяву на первинну консультацію з усиновлення або подати заяву на кандидатство в усиновлювачі.
     
    Чат-бот “Дитина не сама” -  ресурс допомоги дітям у воєнний час. Ним варто скористатися, якщо:
     
    • хочете тимчасово прихистити дитину у сім’ї,
    • бачите дитину без нагляду,
    • ваша дитина загубилася.
     
    Близько 2000 українців з десятків тисяч тих, хто зголосився прийняти у свою сім’ю дитину, пройшли спеціальне навчання, подолали всі етапи відбору в рамках програми “Дитина не сама” та успішно завершили підготовку. В будь–яку мить вони готові прихистити дитину, як це зробили герої відео.
     
    Подати онлайн-заяву на отримання первинної консультації з усиновлення або на кандидатство в усиновлювачі можна на порталі Дія (офлайн ви також можете це зробити у Службі у справах дітей): 
     
    на порталі Дія зайдіть у власний кабінет (авторизуйтесь),
    у вкладці Послуги оберіть розділ Сім'я та послугу, якою цікавитесь.
     
    З першого червня подали заявки на онлайн-консультацію з усиновлення через портал Дія 744 людини. Заяву на кандидатство в усиновлювачі онлайн стало можливим подати з 9 вересня, і за цей час 39 громадян успішно направили заяви до Служби у справах дітей в регіонах. Усиновлення - довготривалий процес, адже потрібно пройти курс підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що проводиться центрами соціальних служб із залученням спеціалістів із питань психології, педагогіки, медицини тощо. 
     
    Кожна дитина повинна мати родину!
     
    Довідково
    Програму «Дитина не сама» запущено з ініціативи Офісу Президента України спільно з UNICEF Ukraine та Міністерство соціальної політики України.
     
    Оцифрування послуги з усиновлення реалізовано з ініціативи Радниці-уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Офісом Президента України, Міністерством соціальної політики України, Міністерством цифрової трансформації України за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та проекту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проект підтримки Дія), що впроваджується Програмою розвитку ООН за підтримки Швеції.