Про Голодомор на Кіровоградщині розповіли дослідникам зі США та Європи

  • 25 лист. 2022 12:07
  • 411
    • Новина Про Голодомор на Кіровоградщині розповіли дослідникам зі США та Європи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Історію Голодомору 1932-19333 років на Кіровоградщині вивчали дослідники зі США, Канади, Великої Британії та країн Європейського Союзу. Про геноцид розповів директор Регіонального центру наукових досліджень з історії України Борис Шевченко на міжнародній науковій конференції у Києві.
     
    Конференцію «Епоха Голодомору: (пере)осмислення в контексті дослідницьких стратегій краєзнавства, регіоналістики та локальної історії» зібрали до 90-х роковин Голодомору.
     
    - Свої доповіді також представили науковці з Кембриджського, Білефельдського, Стенфордського, Ягелонського і Віденського університетів, Національного інституту східних мов і культур у Парижі та університету Коннектикут. Для нас це велика можливість і відповідальність розповісти про факти Голодомору в нашій області, а також важливо зрозуміти світові тенденції ставлення до злочинів радянської влади, - зазначив Борис Шевченко.
     
    Організували конференцію - Міністерство освіти і науки України, Інститут історії України НАН, Національна спілка краєзнавців, Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору (HREC in Ukraine) за сприяння Науково-освітнього консорціуму вивчення Голодомору при Канадському інституті українських студій Альбертського університету.