Кіровоградщина: Яким чином виховуватимуть молодь в національно-патріотичному руслі?

  • 23 лист. 2022 15:02
  • 492
    • Новина Кіровоградщина: Яким чином виховуватимуть молодь в національно-патріотичному руслі? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 23 листопада 2022 року в рамках XIV Міжнародної виставки "Інноватика в сучасній освіті" розпочав роботу практичний онлайн-семінар "Цікаві ідеї та інновації в національно-патріотичному вихованні", який проходить на базі Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, інформує департамент освіти і науки Кіровоградської ОВА.
     
    З вітальним словом до учасників практичного онлайн-семінару звернулася Катерина КОЛТУНОВА, заступник голови Кіровоградської обласної військової адміністрації з гуманітарних питань.
     
     
    - Ми належимо до нації українців, до спільноти патріотів. Наразі кожен намагається допомагати та робити свій внесок до наближення НАШОЇ ПЕРЕМОГИ! В умовах воєнної агресії російської федерації в Україні національно-патріотичне виховання молоді є одним із пріоритетних напрямів діяльності держави та суспільства. Пріоритет є розвиток національної свідомості на основі цінностей: самобутність, воля, соборність, гідність; формування у громадян, молоді почуття патріотизму, поваги до Конституції та законів України, соціальної активності та відповідальності.
     
     - Сьогодні як ніколи молодь потребує саме Національно-патріотичного виховання. Влітку ми провели на рівні області у складі всіх 49 громад просвітницький марафон "50 сторінок Державності: Центральна Україна", як складова національно-патріотичного виховання молоді у пізнанні історії свого дому та краю. Ми пишаємося розгалуженою мережею позашкільної освіти в Кіровоградській області, яка складається з 74 закладів. Кожен свідомий українець повен знати історію рідного краю та України, брати участь у військово-патріотичному вишколі "Сокіл (Джура)" та у відзначені основних дат, - поінформувала Ельза ЛЕЩЕНКО, директор департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації.
     
    Робота онлайн-семінару триватиме ще 23-24 листопада 2022 року детальніше за посиланням: https://meet.google.com/hrp-bsww-otp