На Кіровоградщині припинено діяльність групи, що переправляла ухилянтів за кордон

  • 22 лист. 2022 16:45
  • 420
    • Новина На Кіровоградщині припинено діяльність групи, що переправляла ухилянтів за кордон Ранкове місто. Кропивницький
     
    Припинено діяльність міжрегіонального злочинного угрупування, що займалось переправленням ухилянтів через кордон України, інформує пресслужба обласної прокуратури. 
     
    Кіровоградською обласною прокуратура спільно з СБУ в області викрито та припинено протиправну діяльність групи осіб, які налагодили переправлення громадян України призовного віку через державний кордон до країн Європейського Союзу.
     
    За версією слідства, злочинна група у складі семи осіб здійснювала незаконну діяльність із переправлення осіб призовного віку з різних областей, у тому числі і Кіровоградщини до країн Європейського Союзу. Зловмисники надавали “клієнтам” пакет підроблених документів для перетину кордону України у період військового стану. Протиправні послуги коштували 6,5 тисяч доларів США за перетин державного кордону однією особою.
    В рамках слідства задокументовано ряд епізодів злочинної діяльності угрупування.
     
    Наразі учасників схеми затримано. Їм вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.
     
    Тривають невідкладні слідчі дії. Досудове розслідування  здійснюється слідчими УСБУ в Кіровоградській області під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.
     
    Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.