Уряд розробив план дій з відновлення деокупованих територій

  • 18 лист. 2022 12:01
  • 905
    • Новина Уряд розробив план дій з відновлення деокупованих територій Ранкове місто. Кропивницький
     
    Уряд розробив план дій з відновлення деокупованих територій. Про це розповіла Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час свого пресбрифінгу в Медіацентрі «Україна».
     
    План формувався на живому досвіді – у процесі активного звільнення українських міст і сіл протягом останніх 2 місяців. За цей час Координаційний штаб з питань деокупованих територій, який очолює Ірина Верещук, сформував алгоритм першочергових дій.
     
    - Коордштаб доручив Мінреінтеграції розробити план дій органів державної та місцевої влади під час деокупації. Також ми отримали доручення Прем’єр-міністра України нормативно врегулювати питання життєдіяльності деокупованих територій. Наразі маємо готовий проект плану, і сподіваюсь, що наступного тижня він вже буде ухвалений Урядом, – розповіла Ірина Верещук.
     
    У проекті — 168 заходів, які забезпечать відновлення звільнених регіонів. Ключові напрями:
     
    відновлення діяльності місцевої влади, територіальних підрозділів органів державної влади;
    відновлення казначейського обслуговування;
    організація надання медичної, соціальної, інших видів допомог, виплати пенсій;
    відновлення інфраструктури: електро-, газо- та водопостачання;
    забезпечення населення харчовими продуктами та ліками;
    забезпечення правопорядку.
     
    Головними виконавцями визначені військові адміністрації або органи місцевого самоврядування, оскільки саме вони краще знають потреби та ситуацію в кожному з випадків.
     
    «Ми опублікуємо план дій одразу після його ухвалення. Щоб всі побачили й мали такий дороговказ: і місцева влада та мешканці на ДОТ, і міжнародні гуманітарні організації, що нам допомагають, і наші співвітчизники, які поки що перебувають на тимчасово окупованих територіях. Всі побачать: українська влада має план, як будуть відновлюватись території після звільнення, – зауважила Ірина Верещук.