У Кропивницькому віддали останню земну шану загиблим Героям

  • 18 лист. 2022 09:28
  • 599
    • Новина У Кропивницькому віддали останню земну шану загиблим Героям Ранкове місто. Кропивницький
     
     17 листопада кропивничани провели у засвіти загиблих на російсько-українській війні земляків – Героїв: лейтенанта Сергія Дубівку, солдата Владислава Голубіцького та старшого сержанта Сергія Перцова. Українські Воїни, поставши на шляху російської орди, закрили собою всіх українців, принесли найвищу жертву заради перемоги світла над темрявою, заради самого життя. 
     
     
    Командир механізованого взводу, 37-річний Сергій Дубівка загинув 10 листопада в районі села Водяне Донецької області.       
     
    - Він був справжньою людиною, завжди готовий прийти на допомогу, офіцер, який ніколи не ховався за нашими спинами. Загинув, як Герой. Одного із бійців взводу поранило на сусідній позиції, Миколайович побіг до нього. В цей час тривала ворожа танкова атака. Танк вистрілив, снаряд розірвався біля нашого командира, - розповідають про обставини загибелі Сергія Дубівки його підлеглі.
     
    Ті, хто мав честь битися в одному строю з 45-річним водієм розвідувального взводу Владиславом Голубіцьким, згадують його з величезною теплотою і повагою.
    - Справжній чоловік, справжній Воїн. Пішов добровольцем, потрапив у розвідку. Любив, аби у всьому був порядок. Завжди в перших рядах, там, де найважче. Йому б бути трохи обережнішим, але це не про нього — безстрашна людина. Загинув 13 жовтня в районі Дудчан на Херсонщині, - ділиться болісними спогадами бойовий побратим Владислава Голубіцького Микола.
     
    - Родина Сергія Перцова — надзвичайно порядні люди. Він ріс на моїх очах. Спокійний, чемний, хороший хлопець, мав багато друзів, активно займався спортом. Вперше на війну пішов у 2014 році. Із початку широкомасштабного вторгнення теж був у перших рядах добровольців. Мати просила його залишитися вдома, але він знав, де його місце. Цьогоріч на цю родину впало дуже багато горя. Спочатку хвороба забрала маму Сергія, а сьогодні ми ховаємо його. Не лише для рідних, але й для нас, сусідів, це велике горе, - не стримуючи сліз розповідає кропивничанка Надія Ткачук.
     
    Серце механіка-водія самохідного артилерійського взводу Сергія Перцова зупинилося 9 листопада неподалік села Первомайське Донецької області. Завтра, 18 листопада, йому мало б виповнитися 42 роки.
     
    Вічний спочинок Герої знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду за загиблими відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.