У Музеї мистецтв представили колекцію мініатюр «Остогидлі сусіди» (ФОТО)

  • 17 лист. 2022 15:06
  • 837
    • Новина У Музеї мистецтв представили колекцію мініатюр «Остогидлі сусіди» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому у Музеї мистецтв майстр декоративно-прикладного мистецтва Володимир Крутоус презентував виставку своїх мініатюр на тему сучасної Російсько-української війни. 
     
    У виставці військово-політичної карикатури «Остогидлі сусіди» представлена колекція мініатюр російських військових з награбованими в Україні речами майстра декоративно-прикладного мистецтва Володимир Крутоус під назвою "мордорські мародери".
     
     
    В експозицію входить 19 різних фігур, серед яких – мародер, який несе пральну машинку, фігурка содата з унітазом, з награбованими речами у сумці, з батареєю та інші. Серед представлених робіт також є композиція, на якій зображено потопаючий корабель. І вперше його митець створив саме у той видатний день, коли «Москва» пішла на дно.
     
    Кошти від продажу саме цих «мордорських мародерів» йдуть на допомогу нашим захисникам. 
     
     
    Володимир Крутоус народився 28 березня 1969 року у Кропивницькому (раніше Кіровоград). Навчався у Центральноукраїнському національному технічному університеті(КІСМ), згодом працював викладачем. За фахом - інженер-електромеханік, а за покликанням – митець в широкому значенні цього слова.  Його дитячі передачі «Кукарача», «12 балів», «Засинайка» на обласному телебаченні завжди захоплювали не лише малечу та юнаків, а й дорослих, нині ж він разом зі своєю колежанкою Наталією Устименко керує дитячою кіно-теле-студією «Ку-раж». І весь цей час, за будь-якої можливості, займається дивовижною справою перетворення за допомогою складаного (перочинного) ножика, фарб та власних творчих новацій, старих, нікому не потрібних шматочків пінопласту та гілочок і корінців дерев у вишукані витвори мініатюрного мистецтва, оживляючи сторінки історії.
     
        
    Військово-історичною мініатюрою Володимир Крутоус займається більше 40 років. Коли він був дитиною, то фігурки солдатиків було досить складно діставати, тому почав це робити самостійно. Різні матеріали спробував: пластилін, дерево, дріт і врешті-решт зупинився на пінопласті, тому що він досить пластичний.
    Володимир Васильович активно бере участь в обласних, республіканських, закордонних виставках мініатюр. Активний учасник Великодніх Благодійних Аукціонів.
    Володимир Крутоус уже понад шість років цікавиться періодом козацтва. Відшукує та збирає історичні матеріали про особистості, одяг та зброю козаків.