Японія та Україна посилюватимуть співпрацю в агросфері

  • 17 лист. 2022 12:03
  • 541
    • Новина Японія та Україна посилюватимуть співпрацю в агросфері Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі, аби обговорити горизонти подальшої співпраці в агросекторі, зокрема підтримку Японією українських фермерів, а також допомогу вітчизняному сільському господарству в цілому. Про це інформує Міністерство аграрної політики України.
     
    Японська сторона розгляне можливість допомоги Україні в енергозабезпеченні. Японія також розробила низку ініціатив для успішного проходження посівної кампанії в нашій державі. Опрацює вона і потреби України в забезпеченні генераторами та насінням.
     
    Також обговорили перспективи підтримки урядом Японії програми меліорації в Україні, адже наразі реформа меліорації є основним пріоритетом для вітчизняного сільського господарства.
     
    Окремою темою розмови було втілення гуманітарної місії Grain from Ukraine, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський для забезпечення щонайменше 5 мільйонів мешканців країн Африки та Азії зерном. Японія вітає цю продовольчу програму та надаватиме їй всіляку підтримку, підкреслюючи стратегічну важливість постачання українського зерна для світової продовольчої безпеки та уникнення голоду.
     
    Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі висловив впевненість у перемозі України в повномасштабній війні та наголосив, що Японія зацікавлена в подальшому укріпленні відносин з Україною. Сторони домовилися посилювати співпрацю в агро- та суміжних сферах, що передбачає впровадження нових технологій, розвиток машинобудування, а також загалом підприємництва в Україні.