СБУ затримала мешканця Салтівського району, який «здавав» позиції української ППО на Харківщині

  • 15 лист. 2022 14:14
  • 399
    • Новина СБУ затримала мешканця Салтівського району, який «здавав» позиції української ППО на Харківщині Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного ворожого коригувальника на сході нашої держави.
     
    У результаті слідчо-оперативних дій у Харкові затримано поплічника рашистів, який передавав агресору розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону.
    Серед основних цілей його розвідувально-підривної діяльності було виявлення ймовірних бойових позицій протиповітряної оборони ЗСУ на східному напрямку.
    Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і здійснення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.
     
    За даними слідства, затриманим є мешканець Салтівського житлового масиву – одного з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів району Харкова.
    Влітку цього року він почав шукати через соцмережі шляхи «виходу» на загарбників для допомоги у війні проти України. Для цього викладав у соцмережах інформацію про місця тимчасового базування підрозділів Сил оборони.
    Встановлено, що, після того як зловмисник опублікував заборонену інформацію, «розкриті» позиції української ППО п'ять разів піддавалися прицільним обстрілам з боку ворога.
     
    Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України) Кримінального кодексу України.
    Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
    Заходи із викриття злочину проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.