Держрибагентство: Водойми у трьох регіонах країни отримують чергове поповнення молоді риб

  • 11 лист. 2022 13:46
  • 702
    • Новина Держрибагентство: Водойми у трьох регіонах країни отримують чергове поповнення молоді риб Ранкове місто. Кропивницький
     
    Осіння кампанія зариблень українських водойм наближається до завершення. Рибоводи, за вдалої погоди, продовжують масштабні вселення молоді риб у багатьох куточках країни, інформує Державне агентство меліорації та рибного господарства України.
     
    Зокрема, 8 листопада на Вінниччині до Сутиського водосховища випущено 46 600 екз. цьоголіток коропа загальною вагою 1165 кг.
     
    Цього ж дня розпочато роботи із вселення молоді риб і до Заплазького водосховища у Любашівському районі Одеської області. У водойму випустили 78 412 екз. товстолоба та 19 736 екз. коропа загальною вагою 2470 кг. Загалом до кінця року тут планується вселити 235 тис. екз. рослиноїдних видів риб та 125 тис. екз. коропа.
     
    Крім того, на Львівщині почалося зариблення Завадівського водосховища, де до кінця листопада заплановано випустити 18 000 екз. товстолоба, 1 400 екз. коропа та 400 екз. білого амура.
     
    Вселення здійснюються за рахунок коштів користувачів водних біоресурсів відповідно до Режимів рибогосподарської експлуатації водойм та під контролем комісій у складі представників відповідних рибоохоронних патрулів Держрибагентства, місцевої влади та громадськості.
     
    - Захоплююся нашими людьми, які, долаючи труднощі воєнного часу, роблять усе можливе й неможливе для якомога більшого поповнення рибних ресурсів країни. Українці продовжують перемагати і в тилу, і на фронті, - наголосив, коментуючи осіннє зариблення, т.в.о. Голови Держрибагентства Ігор Клименок.