Звільнені області: дорожнє відновлення триває

  • 9 лист. 2022 13:34
  • 594
    • Новина Звільнені області: дорожнє відновлення триває Ранкове місто. Кропивницький
     
    Урежимі 24/7 продовжується розчищення деокупованих територій Харківської та Донецької областей. Робота дорожників не зупиняється, вони працюють на основних транспортних коридорах цих двох областей, що були звільнені Збройними Силами України восени.
     
    На Харківщині дорожники займаються відновленням проїзду. Йдеться про будівництво тимчасових переправ поруч зі зруйнованими та ремонт покриття. Усього через бойові дії в області було зруйновано 24 мости та шляхопроводи. На 9 вже є проїзд. Ще на 8 об’єктах тривають роботи.
     
    З моменту деокупації Харківській області у вересні прибрано 422,3 км автомобільних доріг державного значення та 24,2 км комунальних доріг. Підрядні організації Укравтодору допомагають комунальникам в Ізюмі, Балаклії та Куп’янську.
     
    На Донеччині натомість активно триває розчищення доріг. Через щільне замінування звільненої частини області темп дорожників у жовтні сповільнився. Втім, зараз робота набирає обертів. За останню добу розчистили 9,5 кілометрів державних доріг.
     
    Усього на підконтрольній Україні території Донеччини з вересня розчистили 49 кілометрів державних доріг. Це маршрути М-03 Київ – Харків – Довжанський та Т-05-14 Добропілля – Лиман. На цих дорогах також вже влаштували 2 тимчасові переправи.