Аграрії Кіровоградщини отримають три тисячі рукавів для зберігання зерна

  • 8 лист. 2022 13:10
  • 515
    • Новина Аграрії Кіровоградщини отримають три тисячі рукавів для зберігання зерна Ранкове місто. Кропивницький
     
    Більше сотні агропідприємств Кіровоградщини отримають майже 3 тисячі рукавів для зберігання зерна в рамках програми підтримки Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та Мінагрополітики спільно з виконавчим партнером Українською асоціацією районних та обласних рад. Про це повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 7 листопада.
     
    За його інформацією, наразі два десятка сільськогосподарських підприємств отримали півтисячі рукавів.
     
    - Щоб отримати рукави для зберігання зерна, фермери подавали заявки в системі державного аграрного реєстру. Кіровоградщина – другий регіон в Україні, де стартувала програма. Зараз реалізується перший етап, у рамках якого сільгоспвиробники отримають майже 3 тисячі рукавів. Вартість одного такого на ринку – до тисячі доларів. Це потужна підтримка наших аграріїв з боку міжнародних партнерів. Але головним чином – це гарантія продовольчої безпеки не лише України, а й усього світу, – наголосив Сергій Шульга.
     
    Програма реалізується за фінансової підтримки урядів Канади, Японії та австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.
     
    Загалом українські сільгоспвиробники отримають 35 тисяч рукавів для зберігання семи мільйонів тонн зерна.
     
    Як повідомлялося раніше, голова обласної ради Сергій Шульга в рамках робочої поїздки до Брюсселю порушив проблему експорту зерна на рівні Асамблеї європейських регіонів.