До Дня ООН в Україні пройшла серія одиночних пікетів з вимогою вигнати росію з Радбезу організації

  • 25 жовт. 2022 13:17
  • 491
    • Новина До Дня ООН в Україні пройшла серія одиночних пікетів з вимогою вигнати росію з Радбезу організації Ранкове місто. Кропивницький
     
    Громадські активісти провели акцію з вимогою вигнати рф з Ради безпеки ООН. Учасники флешмобу робили фото на тлі зруйнованих російськими бомбами будинків та розміщали їх на своїх сторінках в соцмережах.
     
    Волонтери мережі Гончаренко центрів провели серію одиночних пікетів проти країни-агресора росії до Дня ООН. Головна вимога активістів — вигнати рф з Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй. Локаціями для акції стали знищені житлові будинки та об’єкти інфраструктури в різних містах України від Миколаєва до Костянтинівки.
     
    Як розповіла кураторка проєкту, керівниця одеського Гончаренко центру Сабіна Нікітенко, учасники акції фотографувались на тлі зруйнованих російськими бомбами будинків, щоб світ бачив справжню картину злочинів рф в Україні. 
     
    - На наших фото руйнування і біль, які принесла російська агресія в наші життя. Вбивці та терористи не мають жодного права перебувати в Раді Безпеки ООН. Це аморально та алогічно. Наші центри вирішили провести цю акцію, щоб наголосити на цій проблемі. Ми сподіваємось, що Рада безпеки ООН відреагує на наш заклик і виключить російських терористів зі свого складу, - зазначила волонтерка.
     
     
    - Необхідність 21 століття – це називати речі своїми іменами! Путін – вбивця. Росія – країна-терорист, і їй не місце в організації, яка будь-яким чином опікується питаннями безпеки та правами людини. Росії не місце в принципі ніде у світі. Залізна завіса та повна ізоляція – те, що чекає на цю недоімперію вже у найближчому майбутньому. Це розуміємо ми, це розуміє світ. І така акція наших волонтерів дуже показова. Що росія може радити про безпеку, коли сотні тисяч людей саме через неї вимушені тікати з рідних домівок, щоб врятувати себе та родини? Висновки тут очевидні, — підкреслив Олексій Гончаренко.
     
    Для довідки: Гончаренко центри є всеукраїнською мережею відкритих культурно-освітніх центрів, які наразі займаються забезпеченням військових та вимушених переселенців, допомогою жителям гарячих точок. Мережу засновано у лютому 2021 року народним депутатом Олексієм Гончаренком з метою надання безкоштовної освіти різним верствам населення: проведення курсів англійської мови для дітей і дорослих, підготовки підлітків до ЗНО, формування навичок фінансової грамотності, навчання літніх людей сучасним технологіям.
     
    Пресслужба волонтерської мережі "Гончаренко центр"