Олексій Чернишов: Німеччина — один із ключових партнерів України на нашому шляху до європейської сім’ї

  • 25 жовт. 2022 16:10
  • 632
    • Новина Олексій Чернишов: Німеччина — один із ключових партнерів України на нашому шляху до європейської сім’ї Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов у складі урядової делегації перебуває з робочим візитом у Німеччині. З німецькими колегами він обговорив, як посилити двосторонню співпрацю в сферах енергетики та відбудови України.
     
    Олексій Чернишов взяв участь у панельній дискусії «Сталий розвиток у відбудові — нові матеріали та енергоефективність для реконструкції України» 5-го Українсько-німецькому економічному форумі, де розповів про потреби України в умовах терористичних атак на її цивільну інфраструктуру. 
     
    - Насамперед громадам потрібні мобільні дизельні генератори, електричні внутрішньобудинкові обігрівачі, теплоелектростанції, водоочисні та насосні станції, – розповів Міністр своїм німецьким колегам. 
     
    У ході візиту українська делегація на чолі з Денисом Шмигалем мала робочу зустріч із Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Сторони обговорили ключові аспекти у відновленні України, зокрема новий план Маршалла для післявоєнного відновлення України та основи інклюзивної донорської платформи для координації цього процесу. Олаф Шольц запевнив, що Німеччина прагне вибудувати довгострокову та консолідовану підтримку для України. 
     
    Також Олексій Чернишов зустрівся з Федеральним міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свеньєю Шульце. У ході розмови вони обговорили підтримку України у формуванні резервних запасів обладнання, сприяння у відбудові та допомогу внутрішньо переміщеним особам. 
     
    Із Віце-канцлером, Федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини доктором Робертом Габеком предметом діалогу стало збільшення фінансування оборонної підтримки України та виключення росії з Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF).
     
    «Німеччина — важливий та один із ключових партнерів України на нашому шляху до європейської сім’ї», – підкреслив Олексій Чернишов.