Найвідоміші веб дизайнери світу та їх роботи

  • 25 жовт. 2022 11:12
  • 1058
    • Новина Найвідоміші веб дизайнери світу та їх роботи Ранкове місто. Кропивницький

    Веб дизайнер: найуспішніші кейси професії

    Професія веб дизайнера на слуху. Хтось розглядає її як можливість реалізувати художні здібності та отримувати за це гроші. Хтось - як відносно легкий спосіб входу в IT, без хардового кодингу. 

    Ми постійно бачимо перед очима приклади веб дизайну. Хвалимо їх, чи сваримося, що сайт неможливо використовувати - навіть якщо він дає фріспіни за реєстрацію. А ось про веб дизайнерів чуємо мало.

    Спеціалісти цієї сфери не дуже на слуху. А серед них є багато імен, вартих уваги.

     

     

    Веб, UI, графічний дизайн - у чому різниця?

    Більшість українців навряд чи розуміє різницю між дизайнерами. В уявленні мас, дизайнер - це спеціаліст, здатний на комп'ютері намалювати зовнішній вигляд для будь-чого.

    Це не зовсім так. Звичайно, “універсальні солдати” існують. Але висококласні спеціалісти завжди концентруються на одному специфічному напрямку.

    Так, графічні дизайнери займаються створенням банерів для онлайну та офлайну, друкованої продукції, бігбордів, плакатів. Вони мають не лише створювати якісну картинку, але і розуміти друкарські стандарти. Так само, вони можуть займатися створенням логотипів, банерів та іконок для веб-сайтів.

    Графічні елементи для сайту також може створювати окремий спеціаліст - ілюстратор.

    Окремо стоять дизайнери користувацьких інтерфейсів - UI. Їх мета - зробити взаємодію з сайтом и програмою зручною та приємною. Це враховує не лише кольори та форми сторінки. Важливо підібрати зручний для ока шрифт, згрупувати тексти для легшого сприйняття, виділити кнопки. При цьому - врахувати останні модні тенденції.

    Веб дизайнери працюють безпосередньо над зовнішнім виглядом сайтів. До їх обов'язків відноситься не лише приємний для ока дизайн. Але і щоб він правильно співвідносився з функціями сайту, допомагав залучати користувачів, адаптувався до всіх пристроїв.


    Кращі веб-дизайнери у світі

    Кращі представники творчою процесії - це завжди суб’єктивне поняття. Тому вашій увазі представлені найбільш відомі та шановані у світі сучасні веб дизайнери.

    1. Ітан Маркотт. Піонер так званого “адаптивного дизайну”. Його суть полягає в тому, що дизайн сайту має оптимально взаємодіяти з користувачем. І це - незважаючи на розмір екрану, вид прострою, операційну систему чи браузер. Саме адаптивному дизайну ми можемо бути вдячні за те, що улюблений сайт однаково добре працює і на старенькому Андроід-смартфоні, і на шикарному Айфоні. А сам Маркотт став знаменитістю у галузі,часто влаштовує популярні лекції. Його книга “Responsive web-design” стала бестселлером.

    2. Кріс Койер. Веб-дизайнер, який своими руками виростив цілу плеяду молодших спеціалістів. У англомовному інтернеті Койер вважається легендою. Популярність йому принесли блоги про веб розробку та веб дизайн. Все, що вивчав Кріс - він описував у своєму блозі. CSS, скрипти - це блог до цих пір є надважливим джерелом інформації.

    3. Ден Седерхольм. Якщо цікаво, хто розробляє дизайн для Google, Youtube, MTV - то це він. Седерхольм володіє власною студією веб дизайну, яка співпрацює з найбільшими замовниками у світі. Також він є одним зі співзасновників сервісу Dribbble для обміну скріншотами. Та написав кілька книг, які будуть корисними молодим спеціалістам. 

    4. Сара Парментер. Висококласний спеціаліст у області розробки інтерфейсів. Зокрема, саме вона відповідає за деякі мінімалістичні інтерфейси для Айфонів. Сара також охоче ділиться своїми думками з молодими дизайнерами. Її легко почути на конференціях. Або ще простіше - послухати її подкаст “Щасливий понеділок”.