Росіяни, які незаконно всиновили українських дітей, обов‘язково будуть покарані

  • 19 жовт. 2022 14:00
  • 482
    • Новина Росіяни, які незаконно всиновили українських дітей, обов‘язково будуть покарані Ранкове місто. Кропивницький
     
    Росія вчиняє злочин геноциду, який не має строку давності.
     
    Мінреінтеграції тісно співпрацює з Міжнародним кримінальним судом (МКС) у питанні незаконного усиновлення росіянами викрадених українських дітей. Учора, 18 жовтня, відбулася зустріч сторін для обміну інформацією, інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
     
    Представник МКС повідомила, що їхня команда вже отримала від правоохоронних органів України доступ до матеріалів наявних кримінальних справ і займається систематизацією даних про такі випадки.
     
    Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук наголосила, що співпраця України з Міжнародним кримінальним судом – важливий крок у притягненні до відповідальності росіян, які незаконно всиновлюють українських дітей.
     
    «Ви станете співучасниками злочинів. Ми уже маємо прізвища тих росіян, які це роблять. Вони нестимуть за це відповідальність!» – попередила вона.
     
    Нагадаємо, якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей-сиріт на тимчасово окуповану територію або територію рф, обов’язково повідомте про це НІБ через цілодобову гарячу лінію 16-48 та Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції: (050) 562-03-13. Або – на портал «Діти війни».