Кропивницький: Міська рада дає роз’яснення з приводу аварійного відключення світла

  • 18 жовт. 2022 11:29
  • 11473
    • Новина Кропивницький: Міська рада дає роз’яснення з приводу аварійного відключення світла Ранкове місто. Кропивницький
     
    Друзі, після вчорашнього ранкового відключення електроенергії в соцмережах розвернулись цілі баталії, інформує міська рада у ФБ.
     
    Хочемо ще раз дати пояснення та заспокоїти вас. Що ж трапилось — о 6:43  17.10.22 черговий диспетчер отримав розпорядження від чергового диспетчера Регіонального диспетчерського центру Дніпровського регіону, за яким ввів у дію процедуру відключення ліній електропостачання згідно з Графіком аварійних відключень. 
    О 9:40 ситуація виправилась, і всі споживачі, які залишились без світла, були під'єднані до електропостачання. Вчора ми виставили пост та дали роз'яснення про цю подію майже у всі ЗМІ нашої області. 
     
    Спробуймо детально розібрати вчорашню подію. 17.10.22 енергетики Дніпровського регіону (Кіровоградська, Запорізька, Дніпропетровська області) були вимушені застосувати процедуру вводу Графіка аварійних відключень. Як ми вам уже повідомляли, на жаль, ми ніколи не зможемо вас завчасно попередити про введення цієї процедури, через те, що від надходження розпорядження до моменту коли безпосередньо відбувається відключення згідно з інструкцією, дається не більше 10-15 хвилин. Також ми повідомили наших споживачів про те, що випадки відключення за аварійним графіком не виключаються й надалі. Іде війна, ворог підлий й жорстокий, для нього важливо посіяти паніку та невпевненість серед нас. Ми готові до будь-яких подій й зробимо все, щоб якнайшвидше виправляти аварійні ситуації. 
     
    Введення Графіку Аварійних відключень це не планова подія, ситуація критична — вводиться графік, ситуація стабілізувалася — електропостачання відновлюється. Розуміємо, наскільки важлива в нашому побуті електроенергія, майже все життєзабезпечення пов'язане з її наявністю, от тому, щоб в будь-якому випадку на об'єктах критичної інфраструктури було енергозабезпечення й вводяться такі крайні методи як застосування Графіка аварійних відключень. Процедура вводу Графіка аварійних відключень відрізняється від процедури вводу Графіка погодинних відключень (віялові відключення). Аварійна ситуація це те, що неможливо передбачити, ми не можемо оприлюднити графіки, не можемо вас попередити. При введені процедури застосування Графіку погодинних відключень, ми за три дні викладаємо графіки відключень, повідомляємо ЗМІ. Наразі розпорядження на застосування Графіків погодинних відключень не надходило. 
     
    Друзі, заспокоймося, не будемо тішити ворога, всі працюємо на ПЕРЕМОГУ. Рашисти ніколи не досягнуть своєї мети — посіяти серед нас паніку та розбрат.
    Підтримуємо Енергетичний фронт, ощадливо ставимося до споживання електроенергії в ранкові та вечерні години пік, віримо в ЗСУ та українських енергетиків.
     
    Пресслужба ПрАТ Кіровоградобленерго.