Кропивницький: У ПОРТАЛІ демонструють український детективний фільм «Максим Оса» (ТРЕЙЛЕР)

  • 13 жовт. 2022 13:15
  • 927
    • Новина Кропивницький: У ПОРТАЛІ демонструють український детективний фільм «Максим Оса» (ТРЕЙЛЕР) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У прокат вийшов український історичний детективний фільм «Максим Оса», екранізація коміксу. Показ розпочинається 13 жовтня, до Дня українського козацтва. Кропивничани можуть переглянути цей фільм у кінотеатрі Портал о 14 : 45 та о 19 : 00.
     
    «Максим Оса: золото Песиголовця» — український історичний детективний фільм за мотивами графічного роману Ігоря Баранька «Максим Оса». Режисер — Мирослав Латик. Перша в історії українського кінематографу екранізація коміксу.
     
    Зйомки стрічки проходили в Україні. Вироблено «ТОВ Кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. О. О. Ханжонкова» на замовлення Державного агентства України з питань кіно.
     
    Слоган фільму: «Не вір своїм очам».
     
     
     
    Осінь 1636 року. Король польський відправляє на Січ платню, аби запобігти заворушенням серед козаків. Востаннє загін із золотом бачили в межовому замку пана Йожефа Пшелуцького. На землях, які потерпають від чуми. Загін із п'яти козаків: Бубен, Келеп, Бугай, Сивий та Хвіст — взяв із собою з замку воду, деякі продукти і вирушив у напрямку Січі. Їм назустріч, із Січі, вирушив хорунжий Корсунського полку Максим Оса.
     
    Козаки мали зустрітись в шинку Нахмана до того, як почнуть переходити найнебезпечнішу ділянку — Дике Поле. Але у визначене місце приїхав тільки незнайомий раніше Осі, наймолодший із загону, — Хвіст. І той приїхав напівживий та без золота.
     
    Максим Оса бере Хвоста і вирушає до лісу, де знаходить тіла своїх побратимів понівеченими біля старого кладовища. На місці злочину також з'являється каштелян замку, пан Карл Фогіль. Він, запідозрив Осу в убивствах та пограбуванні. Осу заковують у кайдани та доставляють до замку. Тортури над козаком зупиняє князь Йожеф. Та коли дізнається, що козак — підозрюваний, кидає того до клітки.
     
    Наступного дня князь згадує, що він колись чув щось про такого собі Максима Осу, який вивів козаків із турецького полону. І після їхньої розмови Оса перетворився у слідчого, який має знайти золото короля, розгадати причину смерті козаків та, можливо, навіть отримати платню в 10 злотих.
     
    Осі доведеться розгадувати багато місцевих секретів і розплутувати відьмацьке павутиння. І врешті — він навіть знайде свій хрест і буде похований заживо. А от яка доля золота і кому воно дістанеться — не довідається навіть писар, який веде цю оповідь.
     
    У ролях:
    Василь Кухарський — козак Максим Оса
    Ольга Макеєва — Хелена, дружина князя Пшелуцького, мачуха Маринки
    Володимир Ющенко — князь Йожеф Пшелуцький
    Володимир Гурін — Анджейка
    Сергій Деньга — Фогіль, каштелян князя Пшелуцького
    Альбіна Корж — Маринка, донька князя Пшелуцького
    Анастасія Михальчук — відьма
    Богдан Бенюк — козак Бубен
    Олег Примогенов — козак Бугай
    Михайло Іллєнко — козак Сивий
    Олег Юрчишин — козак Келеп
    Денис Скрипник — козак Хвіст
    Сергій Шадрін — бандит
    Володимир Федорук — бандит
    Сергій Кузик — шинкар Нахман
    Мирослав Латик — писар
    Андрій Валієв — Песиголовець