Кіровоградщина: У Знам'янці висадили Алею калини (ФОТО)

  • 13 жовт. 2022 09:12
  • 1782
    • Новина Кіровоградщина: У Знам'янці висадили Алею калини (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У рамках всеукраїнської акції "Алея захисників та захисниць України" у Знам'янці висадили двадцять кущів калини.
     
    Участь взяли голова ГО "Стратегія майбутнього" та регіональний координатор проєкту Greening of the Planet Тетяна Котенко, начальник Кропивницької РВА Віталій Пастушенко, Знам'янський міський голова Володимир Сокирко, секретарка міської ради Вікторія Зеленська, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитро Молодченко, керуюча справами Лілія Меренкова, директор КНП "Знам'янська міська лікарня" Руслан Пушкаренко та члени СПО "Патріот" Дар'я Коляда, Олег Тітарев, Андрій Калашніков та Володимир Плахотніков.
     
    Як зазначила Тетяна Котенко, що метою висадження є підтримка наших героїв, які боронять Україну на лінії фронту та вшанувати пам’ять тих, хто загинув у бою за Батьківщину. 
     
    Також вона підкреслила, долучитись до акції може кожен охочий, висадивши дерево на Алеї в громадах Кіровоградщини.
     
    "Садіть дерева на честь наших воїнів разом із Greening of the Planet! Єднання – це непереможна сила!" - додала Тетяна Миколаївна.
     
    Хочеться нагадати, що калина в українській культурі є не лише символом дівочої краси і цнотливості, цей кущ висаджували і на могилах козаків, полеглих у бою із загарбниками.