Понад 6,4 млн українців виїхали за кордон, а 7,7 млн стали ВПО

  • 11 жовт. 2022 11:44
  • 545
    • Новина Понад 6,4 млн українців виїхали за кордон, а 7,7 млн стали ВПО Ранкове місто. Кропивницький
     
    За міжнародними експертними оцінками понад 6,4 мільйона українців виїхало за кордон через війну. Близько 7,7 мільйона людей стали внутрішньо переміщеними особами.
     
    5 млн ВПО втратили робочі місця, близько 3 млн осіб, які належать до робочої сили, через війну досі залишаються за кордоном.
     
    Переважна більшість українців, які виїхали за межі України - це жінки, діти та особи старші 60 років. За оцінками Міжнародної організації праці 2,75 мільйона осіб, які виїхали, перебувають у працездатному віці. З них 43,5% (або 1,2 млн) працювали до початку бойових дій і залишили або втратили роботу згодом. Дві третини таких українців мають вищу освіту, а майже половина (49%) – були зайняті у висококваліфікованих професіях.
     
    Наразі доцільно реалізовувати заходи, які спрямовані на підтримку та розвиток ринку праці: створення умов для реалізації громадянами України права на працю та отримання від неї доходів як в Україні, так і за її межами. Підтримка міжнародних партнерів у покращенні гуманітарного становища мирного населення, налагодження та інтенсифікація отримання Україною міжнародної технічної, фінансової та гуманітарної допомоги сприятиме відновленню економіки України.