На Балаклійщині сапери працюють у тандемі з роботом "Мастиф" (ВІДЕО)

  • 4 жовт. 2022 13:31
  • 496
    • Новина На Балаклійщині сапери працюють у тандемі з роботом «Мастиф» (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Харківщині роботизовані комплекси допомагають саперам ДСНС розміновувати деокуповану територію від вибухонебезпечних предметів, інформує ДСНС у ФБ.
     
    “Superdroid Robots "Мастиф" — роботизований комплекс для проведення розвідки та дистанційного розмінування, який було презентовано саперам за підтримки Злученого Українського Американського Допомогового Комітету (ЗУАДК). Рятувальники дали роботові жартівливе ім'я “Бобер”.
     
    Піротехніки, які працюють на Балаклійщині, вже використовують його у роботі: спочатку за допомогою дронів виявляють розтяжки, протитанкові та протипіхотні міни, а потім залучають робота, який під'їзжає до ВНП та вилучає їх, що береже життя піротехніка.
     
    За підтримку у придбанні роботизованого комплексу, сапери безмежно вдячні United Ukrainian American Relief Committee, Inc. (ЗУАДК), в особі директора Нестора Зарічного та секретаря Мотрі Вотерс. За оперативну доставку зі #США, директору "Нова пошта Глобал" Юрію Бенетівському. Окрема подяка координатору проекту Олександру Кравченку, а також всім українцям у США, які долучились до збору коштів на даний роботизований комплекс.