Музей мистецтв представляє віртуальну фотовиставку до Дня людей похилого віку

  • 1 жовт. 2022 09:11
  • 611
    • Новина Музей мистецтв представляє віртуальну фотовиставку до Дня людей похилого віку Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому Музей мистецтв публікує до Дня людей похилого віку віртуальну фотовиставку Костянтина Сови «У них були інші плани».
     
    1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.
    До цього День людей солідного і поважного віку стали відзначати спочатку в Європі, потім свято було підхоплено Сполученими Штатами і до кінця 80-х років минулого століття воно поширилося по всьому світу. Однак його остаточне офіційне затвердження на міжнародному рівні було викликано не тільки його популярністю. Одним дуже сумним фактором стала ще одна глобальна подія – зниження внесків в спеціальний Цільовий фонд з проблем старіння ООН, на тлі стрімкого старіння населення по всьому світу. Це зовсім не парадоксальне явище, але яскраво сигналізує про падіння моральних і культурних цінностей у нашому суспільстві.
    У наймудрішій книзі на землі, в Біблії, Святому Писанні, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми. Генеральна Асамблея ООН закликає уряди і влади, громадські організації та бізнес-структури, а також всіх людей на землі звернути і зосередити свою увагу на сприянні у вирішенні проблем літнього покоління. Наше цивілізоване суспільство – це суспільство для всіх віків. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити, не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення.
    Але 24 лютого 2022 року все змінило… Повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну не тільки зруйнувало звичний уклад життя українців, а й продемонструвало величезний антагонізм і цивілізаційну прірву між двома народами. росіяни жорстоко вбивають українців різного віку. Про це свідчать дані з ряду досліджень, котрі були проведені на деокупаційних територіях України, де знайдені десятки братських могил та масові поховання. Також ворог щодня обстрілює наші території з різного калібру внаслідок чого гинуть люди.
     
     
    Віртуальна фотовиставка «У них були інші плани», яку ми сьогодні презентуємо, – це частина повномасштабного проєкту з циклу «Україна. Весна. 2022». Ми продовжуємо доносити світові про терористичні дії російських військових проти звичайних українців, які жили на своїй землі, які мали свої плани і в один момент вони були зруйновані…
    На світлинах, зроблені фотографом та викладачем Київська Школа Фотографії Костянтином Совою у містах та селищах Київщини, в березні цього року, ми бачимо біль і розпач. Люди, котрі мали плани на життя, – отримали смерть та горе. Поряд з їхніми будинками катували земляків. Поряд з їхніми будинками спочивають друзі, з якими вони напередодні сміялися, щось обговорювали та планували… Саме в цей день, коли весь світ стає на захист поважних осіб, то в Україні їх жорстоко вбиває сусід з Півночі.    
     
    Команда Музею мистецтв бажає нашим поважним українцям міцного здоров’я, душевного спокою, лише гарних новин та Перемоги!!!
     
    КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»
    Куратор проєкту – Ірина Лягул