Мінреінтеграції: На Харківщині запрацював Єдиний координаційний гуманітарний центр

  • 29 вер. 2022 16:16
  • 460
    • Новина Мінреінтеграції: На Харківщині запрацював Єдиний координаційний гуманітарний центр Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Харківщині запрацював Єдиний координаційний гуманітарний центр. Він покликаний покращити взаємодію місцевої влади з волонтерськими організаціями в питаннях евакуації населення та надання гуманітарної допомоги на деокупованих територіях Харківщини.
     
    Центр видає спеціальні перепустки для здійснення волонтерської діяльності. Для їх отримання необхідно написати заяву, де зазначити вид гуманітарного процесу та організацію-виконавця.
     
    За посиланням можна також заповнити інтернет-форму. Надати інформацію щодо діяльності благодійного фонду чи громадської організації можна через онлайн-форму – це допоможе здійснити більш широкий аналіз вашого ресурсу.
     
    Передумовою створення Єдиного координаційного гуманітарного центру стала тісна співпраця благодійних фондів, Харківської обласної військової адміністрації та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
     
    Найуспішнішим прикладом такого співробітництва була евакуація населення через Печенізьку дамбу. Нагадаємо, тоді вдалося вивезти понад 16 тисяч осіб.