Кропивницький: Музей мистецтв представив філософську виставку кропивницького художника (ФОТО)

  • 29 вер. 2022 12:00
  • 618
    • Новина Кропивницький: Музей мистецтв представив філософську виставку кропивницького художника (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 28 вересня, у Кропивницькому, у Музеї мистецтв відкрилась персональна виставка Вадима Медяника під назвою «Пізнати свій народ і в народі себе». 
     
    Твори митця наповнені глибокими філософськими роздумами, пізнанням Бога, сприйманням Світу і самого себе. Автор виставки міркує над сенсом життя, світоглядом філософа Григорія Сковороди та Пророка української нації Тараса Шевченка, потоками енергії, які черпаєш з джерел і спрямовуєш на досягнення заповітної мети.
     
    Твори виконані у техніці гратографія, яку художник створив сам, вона заключається у видряпуванні малюнку по раніш нанесеній основі з різних фарб: масла та акрілу. 
     
    Переважна більшість робіт намальована у приглушених тонах, що заставляє зупинитись, замислитись і зазирнути у глибину твору.  На багатьох картинах Вадима Медяника присутнє дерево, частіше зовсім голе - без листя, зелені або бруньок. А дерево у живописі може уособлювати життя або пізнання добра и зла.   
     
    Під час відкриття експозиції майстер пензлю подарував у фонд музею одну із своїх робіт - картину з назвою "Листопад 17-го", на якій зображено будівлю музею у час випробувань і нових звершень для країни.
     
    Вадим Григорович Медяник народився 27 вересня 1957 року у Кіровограді (нині Кропивницький). Середню освіту отримав у місцевій школі, а після – вступив до художньої студії. Потім була військова служба, а по поверненню додому продовжував малювати. Перша персональна виставка відбулася у 1989 році. У Музеї мистецтв представлено восьму виставку художника.