На Кіровоградщині переселенцям видають сертифікати на продукти

  • 28 вер. 2022 15:09
  • 867
    • Новина На Кіровоградщині переселенцям видають сертифікати на продукти Ранкове місто. Кропивницький
     
    Керівниця проєкту “Ланцюжок добра та підтримки внутрішньо переміщених осіб громад Кіровоградської області” Ольга Кузьменко ретельно вивчила асортимент торгівельних мереж Кіровоградщини у відповідності до затвердженого бюджету, надсилала запити та отримувала цінові пропозиції від мереж; десятки зустрічей з місцевими виробниками продуктів харчування та отримання від них цінових пропозицій.
     
    З іншого боку, також вивчали попит переселенців у потребах саме продуктів харчування, з’ясовували, які торгівельні мережі є в кожній з громад, котрі беруть участь у проєкті (Піщанобрідська, Бобринецька, Знам’янська, Кетрисанівська, Компаніївська, Гайворонська, Первозванівська ТГ).
     
    В ході роботи було виявлено, що найбільш розповсюдженою торгівельною маркою є «ФайнаМаркети», потім «АТБ» і «МаркетОпт».
     
    Наступним кроком було погодження видачі сертифікатів з головами громад. Зазначимо, що кожен сертифікат має свій унікальний код. І в результаті отримавши згоду від БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» щодо внесення змін до бюджету, ми підписали договір на придбання продовольчих сертифікатів з ТОВ «Вересень плюс» (торгівельна мережа «ФайнаМаркет»).
     
    Вже 700 сертифікатів, по 100 на кожну територіальну громаду (Піщанобрідська, Бобринецька, Знам’янська, Кетрисанівська, Компаніївська, Гайворонська, Первозванівська ТГ).) було роздано переселенцям.
     
    - Ці сертифікати ми передали головам територіальних громад, а вони вже розповсюджували серед ВПО, - зазначила Ольга Кузьменко.