Кіровоградщина: Територіальний центр застерігає родичів військових від пасток шахраїв

  • 27 вер. 2022 11:26
  • 577
    • Новина Кіровоградщина: Територіальний центр застерігає родичів військових від пасток шахраїв Ранкове місто. Кропивницький
     
    Все частіше у соцмережах шириться інформація про зниклих безвісти військовослужбовців. Рідні та близькі військових намагаються розшукати їх використовуючи, зокрема, й інтернет мережі , інформує Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки у ФБ.
     
    В умовах війни дійсно виникають проблеми зі встановленням місцезнаходження військового та встановлення його статусу: в полоні, зниклий безвісти чи загиблий. Родичі таких військових публікують у соціальних мережах інформацію про себе і про зниклого, а також свої контактні дані, сподіваючись розшукати зниклих військових. 
     
    На жаль, цією інформацією користуються шахраї, які граючи почуттями рідних, обіцяють встановити зв’язок зі зниклим чи розшукати його. Водночас злочинці, використовуючи прийоми психологічного тиску, вимагають за свої послуги гроші, тому трапляються випадки, що родичі, піддаючись емоціям, перераховують шахраям великі суми коштів.
     
    Нагадуємо: Обміном та пошуком українських військовополонених або зниклих безвісті займаються державні органи, тому вкотре закликаємо родичів військовослужбовців не піддаватись шахрайським діям, а про подібні випадки повідомляти правоохоронні органи.