Кропивницький: Як пройшло відкриття фестивалю "Вересневі самоцвіти" (ВІДЕО)

  • 27 вер. 2022 11:17
  • 991
    • Новина Кропивницький: Як пройшло відкриття фестивалю «Вересневі самоцвіти» (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У фойє театру Кропивницького на відкритті 52-го фестивалю "Вересневі самоцвіти" зібралися керівництво області та шанувальники театрального мистецтва. Перед гостями закладу з міні-дійством виступили провідні актори театру, директорка Музею мистецтв Тетяна Ткаченко, а з вітальними словами до містян звернулися голова ОДА Андрій Райкович та голова обласної ради Сергій Шульга.
     
    Першою виставою, з якої розпочався фестиваль, була постановка "Крик нації" Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь).
     
    Довідково:
    У червні 2022 року в Ужгороді запрацював Донецький академічний драматичний театр, із колективу з 200 осіб в Ужгород працювати під керівництвом режисерки Людмили Колосович приїхало 13 чоловік. Акторська трупа наразі складає сім осіб. Театр працює на базі Закарпатського обласного муздрамтеатру імені братів Шерегіїв. «КРИК НАЦІЇ» – це голос кожної творчої одиниці Донецького драмтеатру, який зливається в єдиний КРИК НАЦІЇ. «КРИК НАЦІЇ» – це про життя і долю Василя Стуса в алюзіях та аналогіях. Це про спіраль історії, про впізнання ситуацій та подій крізь десятиліття. «КРИК НАЦІЇ» – це наш сьогоднішній день в усій його абсурдності.