Французька Ліга 1: перші враження від початку сезону

  • 26 вер. 2022 11:03
  • 364
    • Новина Французька Ліга 1: перші враження від початку сезону Ранкове місто. Кропивницький

    Старт чергового чемпіонату Франції не розчарував місцевих уболівальників та шанувальників турніру з інших країн. У багатьох поєдинках глядачі побачили яскравий атакувальний футбол із великою кількістю забитих м'ячів. Як і передбачалося, з великим натхненням грає паризький ПСЖ. Тріо Мбаппе — Мессі — Неймар нарешті почало виправдовувати очікування. На їхньому рахунку вже вісімнадцять голів, причому в більшості ситуацій зірки асистували одна одній. Парижани виграли майже всі зустрічі, за винятком однієї нічиєї, але нинішня французька Ліга 1 тішить й високою конкурентністю.

    ПСЖ, що практично не втратив очок, не є одноосібним лідером турнірної таблиці. Такий же результат у торішнього срібного призера, марсельського «Олімпіка», який поступається верхнім рядком лише за різницею забитих і пропущених м'ячів. Третє та четверте місця після 7 турів зовсім несподівано займали «Ланс» та «Лор'ян». Навіть найвідданіші вболівальники цих команд навряд очікували такого результату, враховуючи їхні виступи у минулому чемпіонаті.

    «Монако», «Ліон» та «Ренн», яких перед початком сезону французької Ліги 1 називали серед головних претендентів на медалі, тримаються зовсім неподалік від лідерів. У нижній частині таблиці привертає увагу вкрай невдалий старт «Аяччо», який досі зумів набрати лише одне очко. Без перемог поки що перебуває і «Страсбур», але підопічні Жюльєна Стефана зуміли при цьому досягти кількох нічиїх. Загалом усе тільки починається, і далі буде ще цікавіше.

    Чемпіонат Італії: хто цього разу?

    Новий сезон у Серії А також обіцяє бути неймовірно захопливим. На скудетто реально претендують одразу кілька команд. Основними фаворитами традиційно вважаються:

    • «Мілан»;

    • «Інтер»;

    • «Ювентус»;

    • «Наполі».

    Як завжди, високі амбіції у «Роми», «Аталанти» та «Лаціо». Експерти мають сумніви, що комусь з них сьогодні під силу виграти чемпіонат Італії, але це лише прогнози. Команда Руслана Малиновського та римські клуби поки що виступають доволі вдало, і цілком здатні осоромити очікування скептиків.

    Одним із найбільш пам'ятних вражень початку сезону став невиразний старт «Ювентуса». Туринці зробили одразу кілька необов'язкових нічиїх у матчах проти середняків, а потім, навіть програли новачку єліти «Монці». Нічого страшного поки що не відбулося, але це явно не той результат, на який розраховували вболівальники «Старої Сеньйори» після двох провальних сезонів поспіль.

    Головними претендентами на перемогу в чемпіонаті Італії експерти називають «Мілан» та «Інтер». Чинні володарі скудетто добре стартували, показавши, що не збираються спочивати на лаврах у новому розіграші. «Інтер», рішуче налаштований на повернення втраченого титулу, і теж йде в зоні лідерів. Маховик інтриги тільки розкручується, але можна вже зараз напевно сказати, що нудно в цьому турнірі точно не буде.

    Автор ua-football: Олександр Риженко - https://twitter.com/Theryzhenko