Кропивницький: Театр на Подолі представив спектакль "Сто тисяч"

  • 26 вер. 2022 10:01
  • 919
    • Новина Кропивницький: Театр на Подолі представив спектакль «Сто тисяч» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У рамках 52-го фестивалю "Вересневі самоцвіти" до Кропивницького завітав Театр на Подолі та його провідний актор, Народний артист України Богдан Бенюк. Повітряна тривога не стала на заваді любителям театрального мистецтва прийти на творчу зустріч з Богданом Михайловичем.
     
    Актор ділився спогадами про своє дитинство і сім’ю, про свою першу роль і сльози у фільмі Леоніда Бикова "Ати-бати, йшли солдати", про нові українські фільми, які варто подивитися кожному з нас ("Толока", "Східняк", "Мати апостолів").
    Богдан Михайлович має веселу вдачу та розвинене почуття гумору, тому його ліричні історії та спогади, навіть сумні, часто викликали щирий сміх у залі.
     
    Спектакль "Сто тисяч" викликав великий інтерес у кропивницької інтелігенції, тому глядацька зала театру була переповненою. Звичайно, головну роль у п’єсі - Герасима Калитки - виконав Бенюк. Прем’єра цієї вистави відбулася ще чотирнадцять років тому, протягом цих років головний персонаж артиста "визрівав", його виконання відточувалося і вдосконалювалося. Складається враження, що Бенюк грає на сцені самого себе: усі рухи, жести, репліки і міміка Калитки сприймаються дуже природньо, а на додаток більшість епізодів вистави викликає регіт у глядачів.     
     
    Після овацій на сцену піднявся Андрій Райкович та очільниця аграрної спілки Кіровоградщини, щоби привітати київських акторів та вручити їм дипломи учасників фестивалю та квіти. Цьогоріч фестиваль профінансували саме фермери області, хлібороби нашого краю. Так співпало, що тема, яка піднімається у п’єсі, дуже близька і зрозуміла для аграріїв і землеробів, адже Земля для українця має дуже важливе і навіть сакральне значення.