Кропивницький: Художник Анатолій Кімнатний представив виставку "З любов’ю до України"

  • 24 вер. 2022 09:32
  • 1115
    • Новина Кропивницький: Художник Анатолій Кімнатний представив виставку «З любов’ю до України» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 23 вересня, у Кропивницькому у картинній галереї Петра Оссовського Музею мистецтв була представлена персональна виставка члена Національної спілки художників України, лауреата обласної премії у сфері образотворчого мистецтва ім. Олександра Осмьоркіна Анатолія Кімнатного. Виставка, яка налічує 75 робіт, має назву "З любов’ю до України".
     
    В експозиції представлені портрети членів сім’ї, натюрморти з ніжними та яскравими квітами та пейзажі, в яких пізнаєш краєвиди нашої місцевості. Більшість картин написані в ніжно-зелених, рожевих та охрових відтінках з яскравими вкрапленнями, тому в цілому несуть відчуття свіжості і приємні враження відвідувачам, а позитиву на сьогоднішній день нашому суспільству якраз дуже не вистачає. 
     
     
    Споглядаючи роботи Анатолія Кімнатного, відчуваєш любов митця до своєї родини, до української природи, до рідного краю і нашої Вітчизни. Є серед картин майстра і карикатури на політичну тематику. 
     
    З вітальним словом до присутніх звернулася директорка закладу Тетяна Ткаченко:
     
    - Через локдаун та військовий стан в країні у Музеї мистецтв тривалий час не відкривались виставки і у закладі не представлені твори з фонду. Нарешті  галерея розпочала своє виставкове життя: місяць тому була відкрита виставка малюнків дітей, які переїхали до Кропивницького з Харкова. 
    Персональна виставка Анатолія Кімнатного планувалася ще у березні 2020 року, та була відкладена через карантин.
    І ось нарешті Анатолій визначився як митець і вирішив дати життя другій основній залі - галереї Оссовського - своїми роботами. Анатолій Дмитрович представив полотна, які ніхто не бачив і які ніде не були представлені. На цьому він не зупиняється і продовжує працювати і творити.
     
    До гостей звернувся автор виставки Анатолій Кімнатний:
     
    - Моя остання персональна виставка проходила у 2010 році, а вперше я представив свої картини ще в шкільні роки. Ніколи не думав, що доведеться відкривати виставку під час війни. Я організував експозицію в першу чергу для переселенців, які проживають у нашому місті, щоби вони могли надихнутися живописом і отримати позитив.
    Головною картиною експозиції є робота "Небо над Україною", яка продавалась на благодійному аукціоні на підтримку Збройних сил України. Виставка присвячена Україні і мрії про те, що вона буде вільною та нескореною.
     
    Крім любові до живопису художник має потяг і до музики: Анатолій Дмитрович виконав кілька мелодій на електронному фортепіано для своїх гостей, серед яких пролунала і популярна сьогодні пісня Січових Стрільців "Ой, у лузі червона калина..."
     
    Олена Скочко