Завдяки програмі «єРобота» на Кіровоградщині налагодили випуск наповнювачу для туалету котів

  • 23 вер. 2022 11:17
  • 683
    • Новина Завдяки програмі «єРобота» на Кіровоградщині налагодили випуск наповнювачу для туалету котів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Жителька Кіровоградщини отримала грант для виготовлення наповнювача для туалетів собак та котів.
     
    Однією з перших учасниць грантової урядової програми «єРобота», яка має на меті допомогти охочим створити власний бізнес або розвинути вже налагоджений, – Ярослава Лященко, підприємиця з селища Завалля, що на Кіровоградщині.
     
    Фізична особа підприємець вже близько 15 років здійснює свою діяльність у сфері вантажного автомобільного транспорту. Вже сьогодні Ярослава Лященко отримала державі кошти на розвиток нового напрямку свого бізнесу – виготовлення бентонінового наповнювача для туалетів собак та котів.
     
    На ці кошти фопівчиня закупила необхідне дороговартісне обладнання. Це шнековий екструдер для гранулювання глини, дозуюча машина для фасування готової продукції та підлоговий запаювач імпульсного нагріву.
     
    Чого саме ця ідея виникла?
    - Одного разу до нас завітав наш хороший знайомив по бізнесу. Знаючи, що Гайворонщина є краєм видобування бентонітової глини, підкинув ідею, яка нас з чоловіком зацікавила. Ми розпочали проводити власні дослідження ринку та попиту, - згадує підприємиця.
     
    З'ясувалося, що дійсно бентоніновий наповнювач є реальним дефіцитом, адже основні виробники бентонітового наповнювача були розташовані на сході України. Через активні бойові дії на цих територіях чимало виробників припинили свою діяльністю і наразі цей дифіцит компенсується імпортними поставками, які здорощують даний продукт для кінцевого споживача.
     
    - Провівши лабораторні дослідження глини, що видобувається у нашому регіоні, ми зрозуміли, що ідея повинна жити. Все закрутилося. А ще на допомогу уряд розпочав реалізовувати програму «єРобота». То чому ж ні? Тож вперед, - говорить Ярослава Миколаївна.
     
    Наразі виготовленням екологічно чистої продукції займається дві особи, які були працевлаштовані на новостворені робочі місця за сприяння Гайворонської районної філії обласного центру зайнятості. Це укладальник-пакувальник та оператор виробничої дільниці.
     
    Все, на погляд підприємиці, вдалося. У неї у планах створити ще декілька робочих місць, адже продукція дійсно затребувана, з кінця серпня є гарні результати реалізації продукції. А ще – розширити горизонти збуту, а це такі супермаркети - рітейли українського ринку як «Епіцéнтр К», «АТБ-МАРКЕТ», «Велика кишеня» та «Сільпо».
     
    «Я дякую колезі за ідею, а державі – за фінансову підтримку, яка дає можливість не тільки розвинути бізнес, а й допомогти тим, хто не має роботи. Разом до перемоги, не опускаймо руки, гуртуймося– лише тоді ми сильні», - з оптимізмом у майбутнє дивиться Ярослава Лященко.
     
    Є ідея та бізнес-план, бажання працювати та надавати роботу іншим? Отримайте мікрогрант на створення та розвиток бізнесу.
     
    Порядок надання грантів: https://cutt.ly/1VlcdXt
     
    Подати заяву: https://cutt.ly/1VlcOqb